BlogulluiAndreiVaccin Rotavirus

Citez din articolul UPDATE 3-Glaxo’s rotavirus vaccine use suspended – US:

WASHINGTON, 22 martie (Reuters) – Doctorii ar trebui să oprească temporar folosirea vaccinului Rotarix, produs de GlaxoSmithKline Plc (GSK.L) (GSK.N) şi utilizat împotriva virusului care cauzează diareea, denumit rotavirus, deoarece este contaminat cu un aparent inofensiv virus porcin, au declarat luni autorităţile de reglementare şi compania producătoare.

In schimb, doctorii ar trebui să le dea copiilor vaccinul anti-rotavirusRotaTeq, produs de Merck şi Co Inc (MRK.N), care este creat folosind o metodă diferită şi care nu arată nici o dovadă că ar conţine urme ale virusului porcin, a afirmat Administraţia pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) a SUA.

FDA şi compania de medicamente au găsit ADN al virusului în vaccin. Nu este clar dacă este vorba despre întregul virus în vaccin sau doar rămăşiţe din ADN-ul acestuia.

„Noi credem că produsul este sigur”, a declarat reporterilor într-un interviu telefonic Comisarul FDA, Dr. Margaret Hamburg. Majoritatea copiilor din SUA a fost vaccinată cu vaccinul Merck, care a ajuns pe piaţă mai devreme decât Rotarix, a spus aceasta.

Hamburg a spus că FDA a acţionat dintr-un exces de precauţie. Vaccinurile Rotavirus au o istorie cu probleme – cel produs de Wyeth Rotashield a fost retras de pe piaţă în 1999 pentru că a fost legat de o afecţiune rară de obstrucţie intestinală numită intususceptie.

Virusul contaminant din Rotarix, numit circovirus porcin de tip 1 sau PCV-1, nu este cunoscut ca fiind vinovat de cauzarea vreunei boli.

PCV-1 nu se multiplică la oameni şi nu provoacă boli oamenilor. Se poate găsi în produsele din carne de pe piaţă şi este frecvent consumat, necauzând boli sau afecţiuni”, a afirmat compania într-o declaraţie.

FDA a declarat că al său comitet consultativ se va întâlni în următoarele 4 sau 6 luni pentru a evalua situaţia.

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: