BlogulluiAndreiPeste – de care?

In seara asta i-am dat asa: 3 masuri de Nan 3, patru de Nan 2, si jumatate de lingurita de cereale. Sa vedem pana la cat doarme 🙂

Am uitat sa mentionez ca ieri am inceput sa ii dau peste gugontului. I-a placut mult. Pangasius, facut la cuptor cu zeama de lamaie. Yummi! (mie mi se pare fara nici un gust…)

Him, pe de alta parte, a vomat mai mult decat de obicei si ieri si azi, dar nu dupa peste, ci dupa iaurt (i l-am schimbat si pe asta din cauza ca nu am mai gasit din cel obisnuit…). Iar acum citesc pe net tot felul de chestii fascinant de infioratoare despre file-ul de pangasius gasit in Romania.

INTRATI PE ACEASTA PAGINA SI AFLATI SINGURI…

http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

Mai multe articole…..

http://christianferoviarul.blogspot.com/2009/05/pestele-pangas-sau-pangasius-este.html
http://www.whytraveltofrance.com/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-pangas-fish-in-france-or-anywhere-else-for-that-matter/

http://iprissy.com/lifestyle/do-you-eat-frozen-pangas-fish-from-the-rivers-of-vietnam-health-watch-buyers-beware/

http://www.ampedasia.com/forums/pangas-fish-important-read-harmful-t-13398.html

http://inan63.multiply.com/journal/item/193

http://miricioiu.blogspot.com/2009/05/dont-eat-this-fish-pangas.html

http://adrianasss.multiply.com/links/item/25

http://www.monitorulbt.ro/Caleidoscop/2009-05-11/Pangasius,+surpriza+neplacuta+din+comert+

Reclame

Trackbacks & Pingbacks

Comentarii

 1. * Tati says:

  Hmm… am citit si eu ce scrie acolo.

  1. Cam toti refera aceeasi surse, nu sunt surse diferite (ceea ce scade veridicitatea)
  2. Din ce scrie acolo pestele ar fi nesanatos pt ca:

  2.1. Creste intr-un rau poluat. Grav, dar ma indoiesc ca in franta/anglia/sua ar ajunge mancare cu prea multe toxine. Si pestele din dunare creste intr-un rau poluat si nu ne-am ferit niciodata de un fileu de crap!

  2.2. E inghetat in apa de fluviu…. aceelasi comentariu ca mai sus.

  2.3. Nu e ecologic… (sincer, nu e valabil ce zice acolo, e mai ecologic sa cresti peste decat sa-l tot pescuiesti din oceane)

  2.4. Dieta… nu mi se pare nimic grav de fapt ce zice acolo, desi zice trage concluzii eronate

  2.5. Hormoni derivati din urina. Asta ar fi naspa ca se folosesc hormoni de crestere, ca sunt derivati din urina e irelevant sincer. Oricum probabil ca initial s-au folosit hormoni din urina, apoi au fost produsi pe scara larga prin procese industriale (cata urina de femeie insarcinata poti sa aduni? :)) )
  2.6. …
  2.7. Cumparand acesti pesti ajuti corporatii „evil”. Funny motiv sa nu iei peste, nu?

  Concluzie: nu zic ca peste nu e periculos, dar sigur pot sa spun ca mare parte din zvon e o exagerare. Practic doar 2.1 si 2.5 ar putea fi periculoase, dar 2.1 e EXTREM de usor de depistat si 2.5 oricum se aplica cam la orice carne cumparata din supermarket (probabil). Nu uita ca Sebi a crescut cu mult pangasius luat de parintii mei si nu pare sa aiba nici o problema.

  Publicate 8 years, 4 months ago
 2. * Tati says:

  ok… m-am uitat si la film (sa nu afle sefii)

  2.5. Hormonii sunt folositi pentru declansarea nasterii, ca altfel pestele asta nu depune icre decat in paraie de munte. Sincer, nu pare ceva care sa dauneze sanatatii puilor prea tare (o facem si noi cu puii de om nascuti vii chiar, nu cu cateva 10.000 de icre gata produse si tinute intr-un sac)

  Deci ramane 2.1., care, din nou, nu cred ca e mai grav decat crapul din delta.

  Publicate 8 years, 4 months ago
 3. * spike says:

  Ciudat cum „citesti pe net” tot felul de chestii „infioratoare despre file-ul de pangasius gasit in Romania”, cand de fapt, articolul de pe dietmindspirit.org se refera la magazine din Anglia si Franta…

  Publicate 8 years, 2 months ago


Comments are not allowed at this time.

%d blogeri au apreciat asta: